Posjeti

Posjet Muzeju anđela

Kao što vam je već poznato Muzej anđela u Varaždinu djeluje od 2011. godine i pobuđuje veliki interes javnosti i medija u Varaždinu, Hrvatskoj i inozemstvu.

Osim samog posjeta Muzeju anđela i njegovom postavu, sastavni dio Muzeja su i instalacije anđela kao “dokaz" da je stvarno Varaždin odabran kao grad u kojem anđeli odmaraju i spavaju te da svatko tko je zbog suvremenog načina življenja ostavio svojeg anđela, mora navratiti u Varaždin i potražiti svojeg anđela.

Već čuveni “Anđelinjak" podno tornja Franjevačke crkve, Trg starih zanata, prolaz kod kuće Sohnel, Bakačeva ulica su mjesta gdje na skrovitim mjestima, ljupke skulpture anđela čekaju tragače duhovnosti.

Za lijepog vremena moguć je i razgled prekrasnog dvorišta s autorskom umjetničkom instalacijom “Rajski vrt".

Ukratko o Muzeju:

Muzej anđela nalazi se u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića br. 14 u Varaždinu. Često su motivi slikarski zaštitni znak koji nepogrešivo prepoznajemo.

Cezannove mrtve prirode s jabukama, Van Goghove suncokrete, Monnetove lopoče, Degasove balerine, Prstecove ajngele.

Baš tako – nakon zamalo tri desetljeća slikanja karakterističnog motiva anđela u baroknom ozračju, slikar Željko Prstec priskrbio je svome rodnome gradu osobito, trajno mjesto u povijesti slikarstva i odrednicu: grad u kojem anđeli spavaju.

Dugogodišnja zamisao slikara o Muzeju anđela u Varaždinu ostvarila se 13. svibnja 2011. Umjetnički rad i akcije Željka Prsteca već se godinama odvijaju pod geslom "Varaždin – grad u kojem anđeli spavaju". Slogan i zamisao o Varaždinu kao gradu u kojem anđeli spavaju zaštićena je autorskim pravima, a prepoznata je i u javnosti kao dio projekta “Anđelinjaka”.

Baš kao što anđeli govore sve jezike, tako se i Prstecove instalacije obraćaju svima, bez obzira na nacionalnost, vjeru ili porijeklo.

Uz svoj stalni postav autorskih radova slikara Željka Prsteca, Muzej anđela posjeduje i pozamašnu zbirku anđela doniranih iz cijeloga svijeta, pa se stoga u Muzeju mogu vidjeti u okviru samostalne izložbe "Anđeli cijeloga svijeta". Različitih su veličina, dimenzija, materijala i nose sa sobom priče iz država cijelog svijeta poput SAD-a, Argentine, Kanade, Rusije, Armenije, Njemačke, Portugala, Jordana, Turske, Škotske, Singapura, Japana itd.

Tu je i naš Rajski vrt u kojem se tokom toplih mjeseci održavaju razna događanja poput glazbe, glume, plesa, poezije, likovnih i kreativnih radionica.

Uz muzej može se organizirati i posjet „Anđelinjaku“.

Anđelinjak u Varaždinu je jedan skroviti kutak unutar povijesne jezgre Varaždina unutar kojega je smještena instalacija, koja svjedoči da je Varaždin „grad u kojem spavaju anđeli“.

„Potraži svojeg anđela“

atraktivna je potraga za anđelima u gradu gdje anđeli spavaju. To je zapravo svojevrsni interaktivni vodič kroz povijesni centar Varaždina, pomoću kojeg djeca, turisti i znatiželjnici mogu istraživati skrovita mjesta grada u kojem spavaju anđeli. Ovaj program zasad uključuje 7 anđela, samim time i 7 lokacija    u središtu Varaždina te je u sklopu istog posjet Anđelinjaku uključen. Broj anđela i lokacija s vremenom će se povećati. “Potraži svojeg anđela” ima cilj ispuniti boravak u Varaždinu na nesvakidašnji, no zanimljiv način. Potraga se može odvijati uz vođenje naših anđela ili u vlastitom aranžmanu. Karte koje označavaju lokacije skrivenih anđela dostupne su u Muzeju.

Likovno kreativne radionice u Muzeju anđela

Likovno kreativne radionice za grupe idu prema dogovoru s vodičima, učiteljicama ili učiteljima svake  grupe zasebno.

Dogovaramo tehniku i temu radionice primjereno dobi djece. Imamo puno iskustva i uhodani smo tim.

Osiguravamo sav pribor za radionice.

Svoje radove djeca nakon radionice nose sa sobom.

Ovdje bi izdvojili radionicu izrade svojih magneta, gdje djeca sama izrađuju svoj magnet kao lijepu uspomenu i suvenir na grad Varaždin i Muzej anđela.

Tisak radionice u Muzeju anđela

Također bismo izdvojili i tisak radionice, izuzetno zanimljive i jako dobro prihvaćene od strane djece i roditelja.

Djeca rade vlastiti dizajn za majicu, šalicu, torbu ili puzzle, te iste nakon tiska nisu samo lijepa uspomena već se mogu i praktično koristiti.

NAPOMENA: Radovi se ne dobivaju isti dan već kroz 3-4 radna dana ili prema dogovoru.

 

Posjet Muzeju anđela i  Rajskom vrtu

 

2,00 EUR

Posjet Muzeju anđela + program

„Potraži svojeg anđela“

 u vlastitom aranžmanu uz osigurane karte za potragu

 

 

3,00 EUR

Posjet Muzeju anđela + program

„Potraži svojeg anđela“

uz pratnju naše kostimirane anđelice

Pratnja anđelice           naplaćuje se dodatno 13 eura po grupi.

Tisak radionice :

 

Dizajniraj svoju majicu

Dizajniraj svoju šalicu

Dizajniraj svoje puzzle

 

 

 

 

8,00 EUR

Likovno kreativna radionica

 (izrada magneta)

4,00 EUR

Paket 1

7,00 EUR

Paket 2

11,00 EUR

 

 Paket 1 uključuje

Ø Posjet Muzeju anđela i Rajskom vrtu +

Ø Program „ Potraži svojeg anđela“ u trajanju od 30 min.

pratnja s Anđelicom se dodatno naplaćuje 13 eura po grupi ili se možete sami uputiti u potragu za anđelima prema karti koju dobijete u Muzeju anđela.

Ø Likovno kreativna radionicu u trajanju od 30 min.

(za radionicu predlažemo izradu suvenira ((magneta)).

 

Paket 2 uključuje

Ø Posjet Muzeju anđela i Rajskom vrtu +

Ø Program „ Potraži svojeg anđela“ u trajanju od 30 min.

pratnja s Anđelicom se dodatno naplaćuje 13 eura po grupi ili se možete sami uputiti u potragu za anđelima prema karti koju dobijete u Muzeju anđela.

Ø Likovno kreativna radionica dizajniranja u trajanju od 30 min.

(prema dogovoru dizajniraju majice, šalice, torbe ili puzzle)

 

 

Za sve informacije slobodno nas kontaktirate na broj telefona:

098 512 894  Josip

Rezervacije termina i upite za slobodne termine molimo na mail: angelusmuseum@gmail.com

 

Veselimo se suradnji i druženju u gradu u kojem spavaju anđeli

 

e-mail adresa: angelusmuseum@gmail.com

broj mobitela: 098 512 894 – Josip

web stranica: angelusmuseum.com

en_USEnglish