Kontakt

Posjet Muzeju anđela

Kao što vam je već poznato Muzej anđela u Varaždinu djeluje od 2011. godine i pobuđuje veliki interes javnosti i medija u Varaždinu, Hrvatskoj i inozemstvu.

Osim samog posjeta Muzeju anđela i njegovom postavu, sastavni dio Muzeja su i instalacije anđela kao “dokaz" da je stvarno Varaždin odabran kao grad u kojem anđeli odmaraju i spavaju te da svatko tko je zbog suvremenog načina življenja ostavio svojeg anđela, mora navratiti u Varaždin i potražiti svojeg anđela.

Već čuveni “Anđelinjak" podno tornja Franjevačke crkve, Trg starih zanata, prolaz kod kuće Sohnel, Bakačeva ulica su mjesta gdje na skrovitim mjestima, ljupke skulpture anđela čekaju tragače duhovnosti.

Za lijepog vremena moguć je i razgled prekrasnog dvorišta s autorskom umjetničkom instalacijom “Rajski vrt".

Ulaznica za razgled muzeja:

  • individualni posjet – 15,00 kn
  • grupni posjet – više od 10 ljudi – 10,00 kuna po osobi

1. "Potraži svojeg anđela"

Mapa užeg centra grada Varaždina s ucrtanim mjestima “gdje anđeli spavaju" podloga je za aktivnost “Potraži svojeg anđela" te ujedno i ulaznica u Muzej za najavljeni grupni posjet.

Cijena je 10,00 kuna

"Potraži svojeg anđela" je zapravo svojevrsni interaktivni vodič kroz povijesni centar Varaždina, pomoću kojeg turisti i znatiželjnici mogu istraživati skrovita mjesta grada u kojem spavaju anđeli.

Ovaj program zasad uključuje 5 anđela, samim time i 5 lokacija u središtu Varaždina no broj anđela i lokacija s vremenom će se povećati. "Potraži svojeg anđela" ima cilj ispuniti boravak turista u Varaždinu na nesvakidašnji, no zanimljiv način, a ujedno i poboljšati turističku ponudu jer je ovaj program dostupan svima i kroz cijelu godinu, neovisno o vremenskim i inim prilikama. Da bi se došlo do informacije o ovom programu, "istraživači" prvo moraju doći u Muzej anđela u Kranjčevićevoj 14, te za simboličnih 10,00 kuna kupiti mapu, na kojoj su ucrtana mjesta instalacija, zahvaljujući kojoj se lakše dolazi do anđela. Po obilasku lokacija (trajanje je cca 30 minuta) i izvršavanju zadataka koji su opisani u letku (fotografiranje s anđelima), sudionici programa vraćaju se u Muzej anđela, te dobivaju prikladne nagrade za "pronalazak" svojeg anđela (nagrada je razglednica s motivom slike Željka Prsteca).

Prema dogovoru nagrada može biti i neki drugi autorski rad Željka Prsteca u kojem se slučaju cijena dogovara.

Letak, u kojem su pravila i upute za sudjelovanje, dostupan je, osim na hrvatskom, i na engleskom i njemačkom jeziku, čime je pogodan i za inozemne turiste.

2. Anđeoski performans

Za posjetitelje koji to žele, Muzej može organizirati i Anđeoski performans, kada kostimitamo anđeo posjetitelju nudi “Ajngelekof napitek" (pjenušac, vino, sok) i “Ajngelekove kolačece".

Cijena je 25,00 kuna

3. Naslikaj svojeg anđela

U Muzeju se vrlo uspješno održavaju i radionice “Naslikaj svojeg anđela". Radionice se održavaju u samom prostoru Muzeja, a za lijepog vremena može i u dvorištu Muzeja, u trajanju od jednog sata. Cilj nam je upoznati sudionike načinom rada slikara Željka Prsteca te “otkrivanja nevidljivog svijeta anđela"

U tu svrhu Muzej osigurava:
 – adekavatan prostor,
 – sav potreban pribor za rad,
 – susret s utemeljiteljem Muzeja i slikarom Željkom Prstecom.

Cijena za sudjelovanje na radionici je 50,00 kuna

4. "Tragom anđela"

“Tragom anđela" je također svojevrsna potraga za anđelima, ali proširena na kulturno povijesnu ostavštinu u staroj baroknoj jezgri grada Varaždina. Obilazeći manje ili više skrovita mjesta tragači se upoznaju s nizom zanimljivosti iz povijesti grada Varaždina koje razastiru dobre emocije, ljubav i mir!

U Anđeosku putovnicu skupljaju se prigodni žigovi te po povratku u Muzej gdje ih čeka “pravi" anđeo (kostimirani) s Ajngelekovim napitkom i kolačecima sudjeluju na likovnoj radionici gdje će upoznati način rada slikara Željka Prsteca u “otkrivanju nevidljivog svijeta anđela" te se i sami upuštaju u tu avanturu!

Cijena je 75,00 kuna.

5. Svijet bajki u Muzeju anđela

Pripovijedanje bajki, sposobnost aktivnog slušanja, interaktivne radionice, kazalište sjena, lutkarsko kazalište, likovni izričaj, druženje.

Već nekoliko godina, Muzej okuplja djecu vrtićke i školske dobi u sklopu Svijeta bajki. Nakon prepričavanja bajki i igre s anđelima djecu čeka likovna radionica u sklopu istog.

Cijena po djetetu 15 kuna, svi potrebni materijali za radionicu su osigurani.

6. Radionice za djecu predškolske i školske dobi

Tokom cijele godine u Muzeju se održavaju tematske radionice za djecu. 
Kombinirane tehnike.
Sv. Nikola, Božić, Valentinovo, Maškare, Uskrs, Proljeće, Oslikavanje kamena itd…
Sve radionice rade se prema dogovoru.

en_USEnglish